Hulp ingekocht voor identificatie MH17-slachtoffers

3 mei 2015 om 09:31
nl
Om de identificatie van slachtoffers van vlucht MH17 te versnellen is extra capaciteit ingekocht in Sarajevo, Groot-Brittannië en de VS. Het totale identificatieproces moet zo voor 1 juli zijn afgerond. Dat zei missieleider van de repatriëring Pieter-Jaap Aalbersberg zaterdagavond in Nieuwsuur.
Geschreven door

Aalbergsberg heeft goede hoop dat de twee laatste nog niet geïdentificeerde inzittenden van MH17 alsnog worden geïdentificeerd aan de hand van de laatste stoffelijke resten. Een vliegtuig landde zaterdagmiddag met de resten op Vliegbasis Eindhoven.
"De laatste twee zaten waarschijnlijk in dit gedeelte van het vliegtuig waar we nu op de burnsite veel stoffelijke resten van hebben gevonden", vertelde Aalbergsberg. Het identificatieproces vond voorlopig alleen plaats in Hilversum.
Tot zestig centimeter diep gegravenOp de plek waar de stoffelijke resten zijn gevonden had een deel van het toestel zich in de grond geboord. Er is tot 60 centimeter diep gegraven.    
Er is volgens Aalbersberg een kans dat er in de toekomst alsnog resten of bezittingen worden opgegraven. Met de burgemeesters van de dorpjes rond de burnsite is afgesproken dat alles naar Nederland wordt gebracht.
Vijftig Brabanders omgekomenHet toestel van Malaysia Airlines stortte vorig jaar op 17 juli neer. Alle 298 inzittenden kwamen om, onder wie 196 Nederlanders en vijftig Brabanders. Het toestel vloog over oorlogsgebied en is zeer waarschijnlijk uit de lucht geschoten met een luchtdoelraket.
Alle nieuws over de ramp met vlucht MH17 vind je op onze themasite: omroepbrabant.nl/MH17.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.