Sport zondag: FC Eindhoven begint play-offs met benauwde zege, tegenvaller Erik Cadée

3 mei 2015 om 11:16 • Aangepast 21 november 2020 om 18:38
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant, met onder andere aandacht voor de zaalvoetballers van FC Eindhoven, biljarter Dick Jaspers, springruiter Harrie Smolders en atleet Erik Cadée.
Profielfoto van
Geschreven door

FC Eindhoven zet eerste stapDe zaalvoetballers van FC Eindhoven zijn de halve finale van de play-offs om de landstitel begonnen met een overwinning. 't Knooppunt werd zaterdagavond in Amsterdam met 3-2 verslagen. Voor FC Eindhoven scoorden Karim Bali, Kenan Koseoglu en Iliass el Attabi. Zaterdag is de return in Eindhoven. De zaalvoetballers van het Bossche FCK De Hommel wonnen vrijdag ook hun eerste duel in de halve finale. Zij klopten AORC/Lebo met 3-2.

Wachten op privacy instellingen...

Tegenvaller voor CadéeErik Cadée heeft teleurstellend gepresteerd tijdens de Steve Scott Invitational in het Amerikaanse Irvine. De discuswerper uit Den Bosch kwam zaterdagavond niet verder dan een afstand van 57 meter. "Vandaag leek nergens op. Rechtstreeks de grond in. Slechtste wedstrijd in jaren", laat hij weten op Facebook.
Europese titel JaspersDick Jaspers heeft het Europees kampioenschap driebanden voor landenteams in het Duitse Brandenburg zaterdag op zijn naam geschreven. De biljarter uit Sint Willebrord was met Raimond Burgman in de finale te sterk voor de Belgen Frédéric Caudron en Roland Forthomme.
Voets wint in MannheimAmazone Sanne Voets uit Berghem was zaterdag de sterkste tijdens de landenwedstrijd op het concours hippique in het Duitse Mannheim. Dit deed ze zaterdag op haar toppaard Vedet. Voets en Vedet kregen voor hun kür een score van 71,447 procent. Ze bleef de Duitse Hannelore Brenner voor, die een score neerzette van iets meer dan 69 procent. Met haar andere paard, Zoya, eindigde Voets als vierde.
Springruiter Smolders tweede in BelgiëSpringruiter Harrie Smolders uit Lage Mierde is zondag als tweede geëindigd bij de Grote Prijs van Lummen. Hij bleef op de rug van Emerald foutloos en moest alleen Jérôme Guery voor laten gaan. De Belg finishte voor eigen publiek na 43,27. Dat was iets sneller dan Smolders (43,38). De Belg Niels Bruynseels eindigde als derde.
Bas Verwijlen en Tristan Tulen snel klaar in ParijsDegenschermer Bas Verwijlen heeft zaterdag eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Parijs verloren. In de voorrondes ging de Ossenaar, die nog altijd hersteld van een knieblessure, met 14-15 onderuit tegen Clayde Kilo uit Frankrijk. Tristan Tulen uit Den Bosch, die de eerste ronde mocht overslaan, ging in zijn eerste wedstrijd met 6-15 onderuit tegen Andrea Santarelli uit Italië.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.