Feyenoord-supporters steken Patrick Lodewijks hart onder de riem na dood van zijn vrouw Yvonne

3 mei 2015 om 11:58
nl
Zo’n vijftig Feyenoord-supporters hebben zaterdagavond een eerbetoon gegeven bij het huis van keeperstrainer Patrick Lodewijks. Zijn vrouw, Yvonne Lodewijks uit Eersel, kwam woensdag om het leven door een ongeluk op de snelweg A2 bij Eindhoven.
Geschreven door

De supporters verzamelden zich bij De Kuip en reden gezamenlijk naar het huis van de trainer toe. Daar legden ze bloemen, kaarsen en gedichten neer bij de ingang. Daarna staken ze fakkels aan voor de trainer, die was komen kijken.
FeyenoordFotoPagina maakte beelden van het eerbetoon. Die site lijkt door het extra verkeer overigens wel minder goed bereikbaar.
Ongeluk op A2De 46-jarige Yvonne kwam woensdag om het leven toen een vrachtwagen van rijstrook wisselde en daarbij de auto waarin zij zat, raakte. De keeperstrainer van Feyenoord gaf eerder al aan ‘intens verdrietig te zijn’ dat zijn vrouw en supermama verongelukte.
Ook de voetbalwereld reageerde geschokt op de dood van Yvonne. Zo reageerden PSV, Willem II, de KNVB en oud-PSV’er Ruud van Nistelrooij vol ongeloof op het drama.
Patrick Lodewijks keepte jaren voor PSV en maakte in 2006 deel uit van de selectie voor het Nederlands elftal. Hij is sinds tien jaar keeperstrainer bij Feyenoord. Deze functie vervult hij ook bij Oranje.
Afscheid in EindhovenDe afscheidsdienst van Yvonne Lodewijks wordt woensdagochtend om halftwaalf in het Parktheater in Eindhoven gehouden. Aansluitend vindt de crematie in besloten kring plaats.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.