Video

Gewapende man (39) overmeesterd in café Chagall in Roosendaal, 'Kom naar beneden!'

3 mei 2015 om 17:23 • Aangepast 21 november 2020 om 18:37
nl
De gewapende man die de Markt in Roosendaal zondag in zijn greep hield, is opgepakt. Dit bevestigt de politie nadat leden van het arrestatieteam het gebouw binnenstormden. De verdachte is een verwarde 39-jarige man uit Steenbergen. Hij handelde vermoedelijk alleen.
Profielfoto van
Geschreven door

De man stormde zondagochtend café Chagall in Roosendaal binnen. Medewerkers waren op dat moment binnen en wisten niet dat hij gewapend was. Dat vertelt de geschrokken eigenaar van het café aan Omroep Brabant. Volgens hem schoot de man vier á vijf keer.
Enkele medewerkers, onder wie de eigenaar, wisten via de keuken naar buiten te vluchten. De man zou boven bij de toiletten kogels hebben afgevuurd, weet BN DeStem. De politie onderzoekt dit nog. Er raakte voor zover bekend niemand gewond.
Hermetisch afgeslotenAndere agenten kwamen al snel ter plekke en sloten de Markt 'hermetisch af'. Een ambulance stond paraat, terwijl de agenten met kogelwerende vesten en getrokken wapens voor de deur en achter het gebouw stonden. “Naar beneden komen, handen op je hoofd", riep één van de leden van het arrestatieteam.

Wachten op privacy instellingen...

Geschoten in zaakDe verdachte, een man die halfnaakt was, verscheen meerdere keren voor het raam op de eerste verdieping. Een onderhandelaar van de politie probeerde hem naar beneden te krijgen.
“Alles goed met je? Ik ben hier samen met mijn collega om met jou te praten. Er gebeurt helemaal niets met je, je hoeft niet bang te zijn”, probeerde de onderhandelaar van de politie. Wat hij nog meer zei, kun je hier terugluisteren.
Via achteringangNa een korte onderhandeling stormden leden van het arrestatieteam uiteindelijk via de achteringang café Chagall binnen. Daarna konden ze de verdachte aanhouden.
Een politiehond beet de man, die daardoor gewond raakte. De man werd voor behandeling in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Café Chagall in Roosendaal blijft zondag de hele dag dicht. De medewerkers zijn te geschrokken om hun werk voort te zetten.
De politie doet momenteel onderzoek in het café. De recherche vond in ieder geval al het pistool van de verwarde man.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.