Video

‘Hij stormde naar binnen en schoot in het rond’, eigenaar café Chagall ontsnapt aan schietpartij

3 mei 2015 om 23:00
nl
Eigenaar Patrick van Oosterbos van café Chagall in Roosendaal moet er nog steeds van bijkomen. Zondag stormde een gewapende 39-jarige man uit Steenbergen zijn café binnen. "Het was enorm heftig te zien hoe m’n eigen café onder schot werd gehouden."
Geschreven door

Van Oosterbos was zondagochtend bezig zijn zaak op de Markt te openen. "Opeens komt er uit het niets een man binnengestormd”, vertelt de nog altijd geschrokken eigenaar. “Hij had een pistool bij zich en liep tot halverwege de zaak, ongeveer bij de trap. Daar schoot hij uit het niets vijf keer in wilde weg in het rond.”
Ontsnapt via de keukenDe eigenaar zag kans om te ontsnappen. Hij en twee andere personeelsleden vluchtten via de keuken naar buiten. Een ooggetuige zat even daarvoor buiten bij het naastgelegen café De Raatskelder.
"Ik zag de man schreeuwen op de Oude Markt. Kort daarna zag ik de man naar binnen gaan bij Chagall en toen hoorde ik de schoten", vertelt de ooggetuige, die toen snel naar binnen was gerend. "Even later rende de eigenaar met een vrouw naar binnen. Zij schreeuwde: ‘Bel 112, bel 112!’ Dat heb ik toen gedaan."
“Ik herkende hem niet, ik had ‘m nog nooit gezien”, vertelt Van Oosterbos over de 39-jarige schutter, die later door het arrestatieteam kon worden gearresteerd. Hij stond enkele keren halfnaakt voor het raam op de eerste verdieping. Een onderhandelaar van de politie probeerde hem naar beneden te krijgen.
Tijdens zijn aanhouding werd de man gebeten door een diensthond. Hij is aan die verwonding behandeld.
‘Ze stonden te shaken’Van Oosterbos staat zondagmiddag nog altijd buiten. Hij mag zijn zaak niet in vanwege het forensisch onderzoek dat binnen plaatsvindt. Zondag gaat hij dan ook niet meer open, want hij en zijn personeelsleden zijn erg geschrokken.
“Ze stonden te shaken toen ze het zagen. Ik weet niet eens wat de schade binnen is”, aldus de eigenaar.
SchietpartijDe Markt in Roosendaal werd kort na de aanhouding van de man weer vrijgegeven. Behalve de dader zijn er volgens de politie geen gewonden gevallen. De politie heeft een vuurwapen gevonden in het café.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.