Video

Wings for Life World Run Breda: 2152 renners halen 64.650 euro op voor goed doel

3 mei 2015 om 17:23
nl
Zondag stond Breda in het teken van de Wings for Life World Run. 2152 renners vertrokken om een uur. Burgemeester van Breda Paul Depla, die zelf ook meeliep, gaf het startschot.
Geschreven door

Met het evenement wordt geld opgehaald voor de Wings for Life Spinal Cord Research Foundation, een stichting die onderzoek doet naar dwarslaesie. Iedereen vanaf zes jaar mag meedoen met de wedstrijd. Het kost dertig euro om mee te doen. In totaal is zondag 64.650 euro opgehaald.
Wings for Live werd zondag op 35 plaatsen in de wereld gehouden. Breda is de enige plaats in Nederland die meedeed. [YouTube:body:https://youtu.be/7yb1o7HSLig]'Geen vaste afstand'Het concept van de Wings for Life Word Run is als volgt. Een halfuur na de start gaat een zogenaamde ‘Cather Car’ de achtervolging inzetten. Wanneer je wordt ingehaald door deze rijdende finish, dan eindigt de race daar voor jou. Iedereen haalt dus de finish. De route gaat van Breda naar Zundert, waar via Rucphen en Etten-Leur de renners weer teruggaan naar Breda. [Tweet:body:https://twitter.com/TimCoronel/status/594807303070703616]De ‘Cather Car’ wordt bestuurd door autocoureur Tim Coronel. Als de deelnemers worden ingehaald, kunnen ze in een bus stappen en worden ze teruggebracht naar Breda. Hoe harder er wordt gelopen, hoe langer de race dus duurt.
De Oostenrijker Kevin Christoph Pletz won zondag in Breda, hij haalde een afstand van ruim vijftig kilometer. Tweede werd ex-schaatser Erben Wennemars. Beste vrouw was Sandra Laros uit Oosterhout met een afstand van bijna 38 kilometer . Burgemeester Paul Depla liep ruim vijftien kilometer. Vorig jaar werd de wedstrijd in Assen gehouden, de winnaar haalde toen een afstand van 54 kilometer.
'Team Daniel' Er zijn veel mensen die de race lopen voor een bekende zoals bijvoorbeeld voor Daniel Boot uit Breda. Ruim vijftig vrienden en familieleden gingen tijdens de Wings For Life World Run als ‘team Daniel’ symbolisch van start. Daniel viel tijdens een vakantie in 2005 uit het raam naar beneden. De tuinmannen hebben hem 's ochtends gevonden. Wat volgde was een gevecht voor zijn leven. Dat hij een dwarslaesie had en moest revalideren was pas van latere zorg. Pas toen hij buiten levensgevaar was en terug naar Nederland mocht, kwam het besef.
Door zijn dwarslaesie is zijn onderlichaam verlamd en heeft hij een beperkte hand- en armfunctie. Daniel leerde hiermee omgaan en won zijn zelfstandigheid grotendeels terug. Nu, tien jaar later, timmert hij hard aan de weg bij een groot aannemersbedrijf en heeft hij weer een druk sociaal leven.[Tweet:body:https://twitter.com/MaartjevEngelen/status/594759510855688193]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.