Marianne Vos staat weer stevig op haar pootjes in Genderen

3 mei 2015 om 18:38
nl
Na een restauratie van bijna vijf maanden staat het Marianne Vos-tafeltje in Genderen weer terug op zijn plek. Het kampioenstafeltje werd in januari van dit jaar door vuurwerkvandalen vernield. Het tafeltje is net op tijd teruggeplaatst voor het Marianne Vos Wielerfestival Aalburg dat zaterdag 9 mei in die gemeente wordt gehouden.
Geschreven door

Een wielerfestival dat nota bene de naam draagt van Aalburg beroemdste inwoonster kan natuurlijk niet zonder het kampioenstafeltje. Het gerestaureerde tafeltje staat op een belangrijke plek aan het parcours van de 7-dorpenomloop van Aalburg. Aan die wedstrijd over 120 kilometer doet zaterdag de wereldtop van het vrouwenwielrennen mee, inclusief Marianne Vos.
Wereldtitel veldrijdenHet met mozaïek ingelegde tafeltje werd in mei 2014 geplaatst aan de Hoofdstraat in Genderen. Het tafeltje was destijds een cadeau van de gemeente Aalburg voor het behalen van de wereldtitel veldrijden in Hoogerheide.
VernieldIn de gemeente Aalburg was het gebruikelijk dat de wielrenster na het behalen van een belangrijke titel een eigen bankje kreeg. Nadat alle kernen waren voorzien van een Marianne Vos bankje volgde in de lente van 2014 een eerste tafeltje dat in januari van dit jaar werd opgeblazen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.