Genieten van motoren en blinkend chroom bij Central Harley-Day in Veghel - FOTO'S

3 mei 2015 om 18:47
nl
Honderden motorrijders waren zondag in Veghel te vinden voor de Central Harley-Day. In colonne streken ze neer op de Corridor. Er heerste een ongedwongen sfeer, waarbij ronkende motoren en blinkend chroom de hoofdrol speelden.
Geschreven door

Vorig jaar werd de vergunning voor het evenement op het laatste moment ingetrokken uit vrees voor ongeregeldheden tussen rivaliserende motorclubs. Dit jaar krijgen organiserende motorclubs wel groen licht. In Aarle-Rixtel, Helmond, Valkenswaard en Veldhoven zijn motorevenementen gepland en ook de Harleydag in Breda gaat door, dit keer in 'oude stijl'.
'Hij rijdt als een scheermes'De Corridor-chapter uit Veghel is zondag goed vertegenwoordigd, maar er zijn ook veel andere Harley-liefhebbers die een kijkje nemen bij het motorevenement. De bikes trekken zoals altijd volop bekijks. Het is pure passie voor de meesten. "Hij rijdt perfect. Als een scheermes", zegt een van de aanwezigen trots.
Onze fotografe was ook bij de Central Harley-Day. De fotoreportage is hier te bekijken.
Vier tot vijf uur poetsenEr worden niet alleen veel kilometers gemaakt, ook het schoon houden van de motor is essentieel. En dat doen de Harley-rijders met toewijding. "Ik heb vorige week meegedaan aan een tocht van 555 kilometer door België. Dan ben ik daarna toch wel vier tot vijf uur aan het poetsen", zegt Herwin uit Veghel. "En hij staat natuurlijk altijd binnen, veilig achter slot en grendel."
De Harley Davidson is niet alleen voor mannen mooi speelgoed. In Veghel zijn ook opvallend veel vrouwelijke motorrijders. "Ik rijd bijna iedere dag", vertelt Kristy uit Eindhoven terwijl ze op haar knalrode bike stapt. "Alleen als het zo koud is dat er gestrooid moet worden, laat ik 'm thuis. Niet omdat ik bang ben voor glijpartijen, maar het strooizout is funest voor de chromen onderdelen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.