Grave herdenkt massaal brand Palazzo Theater; familie heeft plannen voor herbouw - Omroep Brabant
Video

Grave herdenkt massaal brand Palazzo Theater; familie heeft plannen voor herbouw

3 mei 2015 om 21:39
nl
De Elisabethkerk in Grave was zondagmiddag tot de laatste plaats bezet. Het stadje herdacht massaal de verwoestende brand die het markante Palazzo Theater in de Koningsnacht in de as heeft gelegd. Verenigingen die gebruik maakten van het theater haalden herinneringen op. En voor de familie Beukering, al drie generaties eigenaar van het Palazzo Theater, waren er heel veel troostende woorden.
Geschreven door

"Dit medeleven van Grave doet ons zo ontzettend goed", zegt Hanny Schoofs-Beukering. Haar vader liet het Palazzo Theater in 1948 bouwen. Daarna nam haar broer het over en diens zoon, Jan Paul Beukering, is de huidige eigenaar.
'Betrokkenheid geeft ons kracht om door te gaan'De brand heeft de familie erg aangegrepen, laat Hanny Schoofs weten. "Vooral de zinloosheid ervan. Het voelt alsof er iemand is overleden." Al de hele week krijgt de familie bloemen, kaarten en andere steunbetuigingen. "De betrokkenheid van Grave geeft ons de kracht om weer door te gaan, dus we beginnen weer opnieuw."
Het is volgens haar nog te vroeg om het over concrete plannen te hebben. "Maar we willen heel graag weer iets doen voor Grave."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.