PSV treft FC Groningen in strijd om Johan Cruijff Schaal, Willem II kan Europees ticket vergeten

4 mei 2015 om 00:31 • Aangepast 21 november 2020 om 18:37
nl
Landskampioen PSV staat op zondag 2 augustus tegenover FC Groningen in de Amsterdam Arena. De Groningers wonnen zondag voor het eerst de KNVB Beker. De club met de landstitel en de club met de bekerwinst spelen voorafgaand aan ieder seizoen dan traditiegetrouw om de Johan Cruijff Schaal.
Profielfoto van
Geschreven door

PSV kan voor de tiende keer de Johan Cruijff Schaal pakken. De Eindhovenaren wonnen deze schaal voor het laatst in 2012, toen Ajax met 4-2 van de mat werd gespeeld. PSV staat bovenaan de ranglijst met winnaars van de prijs. Ajax volgt op een tweede plaats.
Eerste bekerwinstFC Groningen heeft nog nooit de Johan Cruijff Schaal gewonnen. De ploeg won zondag voor het eerst de KNVB Beker na winst tegen PEC Zwolle.
Willem II kan vakantie gaan boekenWillem II zal niet zo blij zijn met de Groningse bekerwinst. Daardoor is Willem II uitgeschakeld voor de play-offs en speelt de club komend seizoen geen Europees voetbal.
De Tilburgers hadden nog een kleine kans op deelname aan de play-offs om een Europees ticket. Dan moest PEC Zwolle de beker winnen en Willem II als achtste eindigen. De laatste duels tegen ADO Den Haag en Cambuur gaan voor de promovendus nu alleen nog om de sportieve eer.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.