'Medewerkers Jumbo in Eindhoven mishandelen klant bij vergissing'

4 mei 2015 om 02:21 • Aangepast 21 november 2020 om 18:37
nl
Medewerkers van een Jumbo-filiaal aan de Boutenslaan in Eindhoven zouden zaterdag een klant hebben mishandeld omdat ze vermoedden dat hij iets uit de supermarkt had gestolen. De klant zou duidelijk hebben gemaakt dat hij de spullen die hij bij zich had, had gekocht in een andere supermarkt. Personeel van Jumbo zou de man desondanks toch tegen de grond hebben gewerkt.
Profielfoto van
Geschreven door

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en Slachtofferhulp is ingeschakeld om hem bij te staan. De Eindhovenaar van rond de dertig zou zaterdag de Jumbo binnen zijn gekomen met een tas vol spullen. Die kocht hij eerder die dag bij de Albert Heijn. Daarvan zou hij het bonnetje bij zich hebben.
ControleMedewerkers van de Jumbo vertrouwden de man niet. Ze vroegen of ze in zijn tas mochten kijken. Daar haalden ze een fles wijn uit, die later afkomstig bleek te zijn uit een andere supermarkt. Jumbo heeft die fles wijn helemaal niet in het assortiment.
Het supermarktpersoneel heeft dan nog niet door op het moment dat de klant duidelijk maakt dat hij niets van doen heeft met diefstal. Als hij zegt de supermarkt te willen verlaten omdat hij klaar is met alle beschuldigingen, wordt hij naar eigen zeggen stevig aangepakt. "Ze schoppen hem tegen zijn rug en werken hem tegen de grond. Hij werd met een armklem vastgezet en zijn telefoon in beslag genomen. Zijn bril is kapot", vertelt een familielid van de man. Hij spreekt over zes medewerkers van de supermarkt die het slachtoffer mishandelen.
Geen diefstalDe man wordt voor alle zekerheid aangehouden door de politie, maar na overleg met de officier van justitie wordt hij vrijgelaten. Uit bewakingsbeelden zou blijken dat hij niets had gestolen en ook geen verzet toonde bij de controle door de supermarktmedewerkers.
Supermarktketen Jumbo uit Veghel laat via Twitter weten de zaak te gaan onderzoeken.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.