Video

Medewerker Chagall Roosendaal wist niets van schietpartij en ging zaak binnen om schutter te helpen

4 mei 2015 om 11:09 • Aangepast 21 november 2020 om 18:37
nl
Een medewerker van café Chagall in Roosendaal is zondagmiddag vlak na de schietpartij nietsvermoedend de zaak binnengegaan. Een paar momenten eerder vuurde daar een 39-jarige man zo'n vijf kogels af.
Profielfoto van
Geschreven door

Keukenmedewerker Steve kwam via de achteringang binnen. Dat gebeurde vlak nadat de eigenaar en twee personeelsleden via diezelfde weg waren gevlucht.
Onderaan de trap in het café zag Steve de schutter op de grond liggen. Hij dacht op dat moment dat het om een klant ging die van de trap gevallen was.
Steve hielp de dader overeindHij hielp de man overeind. De man uit Steenbergen brabbelde wat en maakte een schietgebaar met zijn hand. "Toen zag Steve het wapen een stuk verderop op de grond liggen. Hij heeft de man laten vallen en is zo snel mogelijk naar buiten gerend", vertelt eigenaar Patrick van Oosterbos.
De schutter uit Steenbergen heeft flink wat schade aangericht. In de zaak zijn op verschillende plekken kogels ingeslagen. Ook is er een raam gesneuveld. Dat gebeurde toen de dader een barkruk optilde en ermee tegen het raam sloeg.
De kogels beschadigden onder meer de bar en wat barkrukken. Er raakte niemand gewond. Een arrestatieteam arresteerde de man.
Café blijft dichtCafé Chagall blijft maandag dicht. "De verzekering komt de schade opnemen en personeel is vrij om bij te komen van de schrik", legt Oosterbos uit.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.