Video

FC Oss is Wil Boessen beu, trainer week voor start play-offs op straat gezet

4 mei 2015 om 11:39 • Aangepast 21 november 2020 om 18:37
nl
FC Oss heeft een week voor de start van de play-offs trainer Wil Boessen op non-actief gezet. Dat laat directievoorzitter Bert Zwanenburg maandag weten. De Ossenaren hebben de laatste vijf wedstrijden in de Jupiler League verloren.
Profielfoto van
Geschreven door

Klaas Wels, Rein Baart en Marcel van der Sloot staan voorlopig als interim-trio voor de groep in Oss. FC Oss kwam eerder niet tot een overeenkomst met de 51-jarige Boessen om ook volgend jaar hoofdtrainer te zijn. Daarna is de ploeg in een neerwaartse spiraal beland.
'Boessen wilde te veel geld'In de persverklaring bijt Bert Zwanenburg flink van zich af: "We zijn tot de conclusie gekomen dat direct ingrijpen noodzakelijk was. Na de mislukte poging om het contract met Wil Boessen te verlengen, is er intern een onhoudbaar spanningsveld ontstaan, gecreëerd door Wil Boessen zelf."
"Overal lazen en hoorden we hoe ambitieloos FC Oss was en wie de reden was achter het tot op dit moment zo succesvolle seizoen. Er is echter maar één reden waarom de samenwerking niet werd voortgezet en dat was dat Wil Boessen meer geld wilde dan FC Oss zich wenste te veroorloven."
Meedoen aan play-offsOnder Boessen pakte Oss dit seizoen de titel in de derde periode, waardoor de ploeg na dit seizoen mag meedoen aan play-offs om promotie naar de eredivisie.
Afgelopen vrijdag verloor de winnaar van de derde periode met 1-5 van Sparta Rotterdam. Twee spelers van FC Oss kregen tijdens dat duel een rode kaart.
Robbemond opvolgerBoessen, oud-trainer van Fortuna Sittard, zou na dit seizoen al vertrekken bij Oss. Hij wordt opgevolgd door Reinier Robbemond, die nu nog Jong AZ onder zijn hoede heeft. Vrijdag won Boessen nog de bronzen stier voor zijn prestaties in de vierde periode in de Jupiler League.
LEES OOK: Succestrainer Will Boessen over zijn vertrek bij FC Oss: ‘Ik had gehoopt op investeringen’

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.