Goirlenaar Michael de Leeuw wil Europa in met FC Groningen

4 mei 2015 om 11:41
nl
Slechts een bankgarantie scheidde Michael de Leeuw uit Goirle afgelopen winter nog van een Chinees avontuur. Het vereiste papiertje bleef echter uit, waardoor de 28-jarige spits werd gedwongen het seizoen af te maken bij FC Groningen. "Achteraf ben ik daar heel blij mee, anders had ik dit gemist", zei De Leeuw grijnzend na de gewonnen bekerfinale zondag tegen PEC Zwolle (2-0). Europa in met FC Groningen.''
Geschreven door

De Goirlenaar heeft zijn ambities voor een buitenlands avontuur aan de kant geschoven. Als bekerwinnaar is de 'Trots van het Noorden' namelijk volgend seizoen verzekerd van een plek in de groepsfase van de Europa League.
Geen play-offs dus, maar minimaal zes Europese wedstrijden tot aan de winterstop. "Plus ook nog eens het duel om de Johan Cruijff Schaal. Alleen maar mooie wedstrijden dus, ik zit perfect bij Groningen", aldus de kopsterke en trefzekere aanvaller.
21 doelpuntenDe oud-speler van BV Veendam en De Graafschap speculeerde vorig jaar openlijk over een transfer, aangezien hij in Groningen niet altijd verzekerd was van een basisplaats. Trainer Erwin van de Looi geeft De Leeuw dit seizoen echter het vertrouwen en dat betaalt de spits terug met doelpunten. Hij maakte er al veertien in de eredivisie en werd met zeven treffers topscorer van het historische bekerseizoen van de noorderlingen.
In januari had De Leeuw desondanks zijn koffers al bijna gepakt om naar China te gaan, maar de transfer ketste af omdat de door FC Groningen geëiste bankgarantie uitbleef. "Gelukkig maar, daardoor heb ik dit kunnen meemaken", zei de uitgelaten spits in De Kuip. "Mijn contract bij FC Groningen loopt nog een jaar door, ik zit prima hier. Al denk ik wel dat er iets moet gebeuren, want ik neem aan dat Groningen me niet over een jaar transfervrij de deur uit willen laten lopen. Ik wacht rustig af wat komen gaat."
Mooie lotingDe Leeuw kijkt reikhalzend uit naar de Europa League, het toernooi waarin de vorige bekerwinnaar PEC Zwolle afgelopen seizoen al meteen strandde in de voorronde. De UEFA laat de bekerwinnaars in Europa komend seizoen echter direct toe tot de groepsfase. "Ik hoop op een mooie loting met mooie wedstrijden tegen topteams. Tottenham Hotspur lijkt me wel wat. Wat mij betreft spelen we alleen maar tegen toppers."
"Ik acht de kans zeer klein dat we de Europa League gaan winnen, dus doe mij dan maar mooie wedstrijden met drie keer een uitverkochte Euroborg."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.