Zware onweersbuien bedreigen zonnige Bevrijdingsdag in Brabant: ‘Het kan hevig tekeer gaan’

4 mei 2015 om 14:12
nl
Bevrijdingsdag wordt warm in Brabant, maar het kan dinsdag lokaal ook flink spoken. Een lijn met onweersbuien trekt vanuit West-Brabant naar het oosten van de provincie. De buien gaan gepaard met regen, hagel, onweer en windstoten tot 95 kilometer per uur.
Geschreven door

De temperatuur stijgt dinsdagmorgen al snel. Met name in het oosten wordt het warm met zo’n 24 graden. In het westen van de provincie blijft de temperatuur wat achter omdat de onweersbuien zich daar rond het middaguur melden.
Kans op schade en overlast“Het kan hevig tekeer gaan. De buien zijn kort maar krachtig en kunnen gepaard gaan met hagel, onweer en zware windstoten. Het zijn van die buien waar schade door kan ontstaan”, zegt MeteoGroup. Lokaal kan tussen de tien en twintig millimeter regen vallen.
Zodra de buien zijn weggetrokken wordt het in heel de provincie zonnig. Stralend weer, maar ook hier zit een addertje onder het gras. “Het gaat namelijk hard waaien. In het westen wordt windkracht 7 zelfs gehaald, met windstoten rond de 95 kilometer per uur. Een bijzondere combinatie.”
EvenementenIn Brabant zijn veel evenementen op Bevrijdingsdag. Zo is het jaarlijkse Bevrijdingsfestival in Den Bosch, het Bevrijdingsconcert op de Puishaven in Tilburg en de Nationale Straatvoetbaldag in Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.