Extreem gewelddadige mishandeling ouder echtpaar Veen in Bureau Brabant: 'Explosie van agressie'

4 mei 2015 om 20:21
nl
Waarom zoveel extreem geweld voor zo weinig geld? Dat vraagt de politie zich nog altijd af over de gewelddadige mishandeling van een ouder echtpaar die eind september in Veen plaatsvond. Een oudere man en een vrouw werden toen door twee mannen thuis mishandeld. Uiteindelijk werd een paar honderd euro buitgemaakt. De man werd in zijn arm geschoten en heeft vermoedelijk blijvend letsel opgelopen.
Geschreven door

In Bureau Brabant is maandagavond aandacht besteed aan de gewelddadige mishandeling van eind september. De politie is op zoek naar de twee daders.                      
Man in zijn arm geschotenDe man en de vrouw die werden mishandeld, een ouder echtpaar, zijn al een paar jaar gepensioneerd en wonen in het park Veense Put in Veen. Toen de man donderdagochtend 25 september rond zeven uur naar het bedrijf van zijn zoon wilde gaan en hij de serredeur opende, stond hij plots oog in oog met een overvaller die direct een pistool hem richtte.
Er ontstond een explosie van geweld waarbij zowel de man als de vrouw des huizes flinke vuistslagen van de overvallers kregen. In alle tumult werd er een schot gelost en na bijna 45 minuten hielden de overvallers het voor gezien. Ze lieten de slachtoffers zwaargewond achter.
De man werd in zijn arm geschoten en heeft vermoedelijk blijvend letsel. De vrouw liep onder meer een gebroken neus, kaak en oogkas op en had kneuzingen over haar hele lichaam.                
Twee daders gezochtDe politie is op zoek naar twee daders. De man met het pistool is 1,65 meter lang, heeft donkere ogen en een stevig postuur. Hij is tussen de 30 en 35 jaar oud. De tweede man is 1,80 meter met een normaal postuur. Ten tijde van de overval droeg hij donkere schoenen met opvallende witte zolen.  
Vermoedelijk reden de daders in een ouder model Volkswagen Polo, een zwarte tweedeurs. Ook zou er wellicht een tweede auto bij de zaak betrokken zijn, een rode Volkswagen Transporter. Die auto is gezien bij het bedrijf van een zoon van de slachtoffers .
TipsMensen die tips over de overval hebben, kunnen deze doorbellen op het nummer 0800 6070. Dit kan ook anoniem op het telefoonnummer 0800-7000.        

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.