Video

Grensposten Vrije Staat Sicilië in Veen vallen verkeerd bij jury mooist versierde straat

4 mei 2015 om 22:48
nl
Een straat die meedeed aan een wedstrijd voor mooist versierde straat van Veen voelt zich 'genaaid' door de jury. De straat greep naast de eerste prijs omdat er grensposten stonden opgesteld van Veen Vrije Staat Sicilië. "Het stukje Sicilië is bij de jury verkeerd gevallen", zegt de voorzitter van het Oranjecomité. De grensposten verwijzen naar de rellen in Veen.
Geschreven door

Bijna alle straten in Veen doen mee aan de wedstrijd voor mooist versierde straat. Straten beelden een land uit en dat doen ze in het kader van Koningsdag en 70 jaar bevrijding. De Grotestraat in Veen pakte uit met het land Italië. Een buurtbewoner bouwde zelfs een replica op schaal van de toren van Pisa. De straat was een kanshebber voor de eerste prijs.
'Veen is wel leuk'Een onafhankelijke jury onthield de straat echter eeuwige roem. In een gesprek dat Omroep Brabant opnam, is te horen dat de voorzitter van het Oranjecomité een klagende bewoner vertelt dat het onder meer komt door de grensposten van Vrije Staat Sicilië. Een uiting die vaak te zien is rond de oud-en-nieuwrellen in het dorp.
De rel over de rellen moet een domper zijn voor het Oranjecomité. De afgelopen weken heeft zij de media bestookt met mailtjes om naar Veen te komen om verslag te doen van alle feestelijkheden. In die mails stond onder meer: "Veen is leuk. Veen is meer dan een auto die in brand staat en Veen wil aan heel Nederland laten zien dat het wel een leuk dorp is."
'Slechte naam schuld van de media'Dat Veen een slechte naam heeft in Nederland ligt volgens veel bewoners aan de media. Die zouden de stokers te veel aandacht geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.