Video

PVV'er ging achter jongens aan die Dodenherdenking Bergen op Zoom verstoorden: 'We maken je dood'

5 mei 2015 om 16:08
nl
PVV-Statenlid Maikel Boon (32) is maandagavond met de dood bedreigd door de jongens die de Dodenherdenking in Bergen op Zoom verstoorden. Boon ging na de twee minuten stilte achter de jongens aan en sprak ze aan. "Ik kon ze achterhalen en vroeg aan ze waarom ze dit deden. Vervolgens werd ik erg agressief bedreigd: 'We slaan je in elkaar. We maken je dood.'"
Geschreven door

De Dodenherdenking op het Thaliaplein in Bergen op Zoom werd maandagavond bruut verstoord. Op het moment van de twee minuten stilte, riepen twee langsfietsende jongeren pro-Palestinaleuzen. Zo zou er zijn geroepen: "Palestina, Palestina, kankerhomo's. Jullie zijn de volgende."
'De sfeer sloeg om'Maikel Boon, die woont in Bergen op Zoom, maakte zich net als anderen erg kwaad over de jongens. "Ze bleven maar doorgaan. De hele sfeer sloeg om. Een man wilde ze al aanspreken, maar na die twee minuten stilte ben ik zelf gaan lopen om verhaal te gaan halen."
Uiteindelijk kon Boon de jongens aanspreken. "Inmiddels waren ze met zijn drieën, alle drie van Noord-Afrikaanse komaf. Ik zei dat dit geen respect is en dat het echt niet kan. Waar is het respect?"
Snel aangifte doenBoon werd vervolgens zwaar beledigd en met de dood bedreigd. "Ze gingen steeds harder schreeuwen: 'Je moet nu wegwezen, we gaan je doodmaken'. Toen ik de politie wilde bellen, reden ze weg en kon ik nog net wat foto's maken."
De PVV'er is van plan om snel aangifte te gaan doen van de bedreiging. "Twee hebben me echt met de dood bedreigd, de derde niet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.