Aangespoelde resten geïdentificeerd: Veldhovense toerist Ken Boogers (26) om het leven gekomen

5 mei 2015 om 03:01
nl
Ken Boogers (26) uit Veldhoven is overleden in Nieuw-Zeeland. Dat meldt de lokale nieuwswebsite The Nelson Mail. De toerist raakte zaterdagmiddag 21 maart vermist op het strand van Wharariki Beach, eind vorige maand werden er menselijke resten gevonden. DNA-onderzoek heeft nu definitief uitsluitsel gegeven dat Ken Boogers om het leven is gekomen.
Geschreven door

De ouders van Ken Boogers zouden al zijn ingelicht, aldus The Nelson Mail. "Ik bevestigde alleen wat ze eigenlijk al wisten", vertelt politieagent Jonathan Davies. "Het is niet het resultaat wat we wilden, maar het is altijd goed om iemand niet vermist te hebben."
BackpackenIn september vertrok Ken naar Australië om te gaan backpacken. Een paar maanden geleden ging hij naar Nieuw-Zeeland, waar hij afwisselend werkte en genoot van zijn vrije tijd in het land.
Zaterdag 21 maart maakte Ken een wandeling op het strand van Wharariki Beach, in het noorden van het zuidelijke eiland van Nieuw-Zeeland. Een dag later werd alarm geslagen door vrienden, toen Ken niet kwam opdagen bij een afspraak.  
Menselijke resten gevondenEen grote zoektocht leverde niets op. De ouders van Ken vlogen naar Nieuw-Zeeland om mee te zoeken. Op 20 april en 27 april werden menselijke resten gevonden op Farewell Spit, een landtong.
DNA-onderzoek moest uitsluitsel geven, dat is nu dus ook gebeurd. Het is niet duidelijk hoe Ken Boogers om het leven is gekomen.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.