Video

Dodenherdenking met muziek en videoschermen in Drimmelen

5 mei 2015 om 03:13
nl
Muziek, grote schermen en een loods vol toeschouwers die luisterden naar Nederlandstalige popmuziek. Zo werd in Drimmelen maandag op een bijzondere manier stilgestaan bij de Dodenherdenking. Dat moet ervoor zorgen dat ook jongeren zich kunnen herkennen in het oorlogsverhaal.
Geschreven door

De voorstelling begon na de officiële Dodenherdenking en duurde anderhalf uur. Het verhaal is op dezelfde manier gemaakt als het tv-spektakel 'The Passion.' Het verhaal ging over Eva, een Joods meisje dat wordt buitengesloten. Haar vader en moeder besluiten dat ze gaan onderduiken.
Zelf vluchtelingDe mensen liepen vanuit verschillende plekken in de gemeente Drimmelen als vluchteling met koffers in een stoet naar Wagenberg. "We willen ze het gevoel geven dat ze echt op de vlucht zijn", vertelt Beatrijs Hofland, die het stuk schreef. "Mensen leren door te ervaren en ervaren is ergens bij zijn. De muziek roept heel veel emotie op. En ik hoorde gisteren een oorlogsslachtoffer zeggen 'we moeten het verhaal doorvertellen' en dat is wat wij doen op deze manier."
De herdenking werd ondersteund met livebeelden, filmpjes en een voice-over. Er kwamen zeker duizend mensen op af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.