Video

Burgemeester twijfelde aan aandacht 'halvegaren' die Dodenherdenking Bergen op Zoom verstoorden

5 mei 2015 om 10:08
nl
Burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom stond dinsdag voor een dilemma. Moet hij aandacht geven aan de 'halvegaren' die de lokale Dodenherdenking verstoorden of niet?
Geschreven door

Twee langsfietsende jongeren verstoorden maandagavond bruut de Dodenherdenking op het Thaliaplein in Bergen op Zoom. Op het moment van de twee minuten stilte, riepen ze volgens omstanders leuzen over Palestina.
Bezoekers vooral 'geprikkeld'Petter was bij die bijeenkomst en hij hoorde het geroep dus ook. "Ik zag jonge mannen uit het publiek richting het geluid lopen. Binnen een minuut was het geluid weg."
De burgemeester dacht dat het slechts om een 'halvegare' ging die voorbij fietste en wat riep. Daarna ging hij verder met de plechtigheid. Petter denkt dat de meeste aanwezigen vooral geprikkeld en geïrriteerd waren. "We werden gestoord en dat is vervelend."
'Bijeenkomsten vreselijk hard nodig'Toen Omroep Brabant de burgemeester dinsdagochtend belde voor een reactie, wist hij niet zeker of hij aandacht moest geven aan de verstoring. Anderen zouden namelijk op hetzelfde idee kunnen komen. "Iemand die wat roept en dan zoveel aandacht krijg in de media, ook landelijk, dat vind ik jammer."
Maar ook Petter twijfelde. "De andere kant is dat dit nog maar eens duidelijk maakt dat dit soort bijeenkomsten ieder jaar vreselijk hard nodig zijn", vertelt hij ten slotte serieus.
Foto gemaaktVan de jongeren die de herdenking verstoorden, ontbreekt nog ieder spoor. PVV-Statenlid Maikel Boon die achter ze aan ging, werd met de dood bedreigd. Hij gaat aangifte doen. Boon maakte een foto van de vermeende onruststokers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.