Pittige buien en zware windstoten zorgen voor schade in Brabant

5 mei 2015 om 15:41 • Aangepast 21 november 2020 om 18:36
nl
Het weer heeft flink huisgehouden in Brabant tijdens Bevrijdingsdag. Het KNMI kondigde code geel af. In de middag werden er in Brabant windstoten tot honderd kilometer per uur gemeten. Ook regende het op sommige plaatsen flink. Het ging in de meeste gevallen om korte hevige buien. Er zijn veel meldingen van stormschade. Zo waaide in Best een tent om, waardoor het middagprogramma voor bevrijdingsdag niet door ging.
Profielfoto van
Geschreven door

Langs de A27 bij de Merwedebrug waaide een boom om en kwam op het wegdek terecht. Het gevaarte lag op de vluchtstrook en een gedeelte van de rechterrijstrook. Daardoor was in de richting van Breda de weg dicht. Er stond rond halfdrie ongeveer drie kilometer file.
Tussen Rotterdam en Breda rijdt vanwege de weersomstandigheden geen Intercity Direct. De extra vertraging is daardoor ongeveer 15 tot 30 minuten.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

In de hele provincie is stormschade gemeld. In de meeste gevallen gaat het om afgebroken boomtakken en wateroverlast. In Helmond en Eindhoven waaiden gevelplaten van het dak. Dinsdagochtend begon het allemaal nog zo rustig met hier en daar een bui, rond het middaguur schoot het kwik omhoog en kregen we flink wat onweer te verwerken. De temperatuur komt uit op zo'n 21 graden.
LEES OOK: Bevrijdingsdag in Brabant
'Pittige buien'Regen- en onweersbuien trokken over Brabant. Lokaal viel ook hagel. De buien pakten lokaal 'pittig' uit.

Wachten op privacy instellingen...

Na de hoosbuien klaarde het op en brak de zon door.
In Brabant zijn veel evenementen op Bevrijdingsdag. Zo is het jaarlijkse Bevrijdingsfestival in Den Bosch, het Bevrijdingsconcert op de Piushaven in Tilburg en de Nationale Straatvoetbaldag in Tilburg.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.