Sanne van Paassen neemt afscheid van het veldrijden met zevende plek: 'Ik heb genoten'

OOSTMALLE - Met een zevende plaats bij de cross in Oostmalle heeft Sanne van Paassen zondagmiddag afscheid genomen van het veldrijden. De 27-jarige Vlierdense kiest voor haar maatschappelijke carrière. 'Ik heb genoten.'
"Jongens, ik wil jullie allemaal super bedanken. Ik heb genoten en het was super speciaal om zo mijn sportcarrière af te sluiten. Thanks voor alles", zei ze in een videoboodschap op Twitter.

Van Paassen was sinds 2008 als prof actief in het veldrijden. Ze won in 2011 de wereldbeker en werd twee keer vierde op een wereldkampioenschap. Twee jaar geleden stond Van Paassen meer dan een seizoen aan de kant met een zware beenblessure. Daarna keerde ze nooit meer helemaal terug op haar oude niveau.

'Wil het gevecht niet meer leveren'
Voor deze winter had Van Paassen haar eigen ploeg opgericht, waarmee ze weer de aansluiting met de wereldtop hoopte te vinden. Het seizoen begon nog voortvarend met een zesde plek in de eerste wereldbekerwedstrijd in Las Vegas, maar daarna moest ze vooral genoegen nemen met klasseringen in de middenmoot.

"Ik wil het gevecht niet meer leveren. Soms denk ik tijdens een wedstrijd al: waarom doe ik het nog? Ik ben te vaak aan het vechten, te vaak loopt het niet. Dan denk ik alleen maar aan de positie waar ik vroeger wel wist te rijden”, zei ze eind januari.

Kaptheijns derde
De zege in Oostmalle ging naar de Belgische Sanne Cant. Maud Kaptheijns uit Eindhoven eindigde als derde.
Meer over dit onderwerp:
sanne van paassen afscheid veldrijden oostmalle