Goedemorgen Brabant! Het weer en vijf andere veelbesproken verhalen om Bevrijdingsdag te beginnen

5 mei 2015 om 12:29
nl
Goedemorgen, Brabant! Na de droevige Dodenherdenking van maandag gaan we door naar de feestelijke Bevrijdingsdag. Lees dit en je bent weer helemaal bij. Onder andere over de verrassing die de weergoden voor ons in petto lijken te hebben.
Geschreven door

Nederland stond maandag in het teken van Dodenherdenking. Maar niet overal verliep deze traditie vlekkeloos. In Bergen op Zoom verstoorden langsfietsende jongeren de herdenking bruut. Een PVV'er ging achter ze aan en maakte een foto. Intussen twijfelt de burgemeester: moet je deze 'halvegaren' aandacht geven?[Tweet:body:https://twitter.com/stmc19641/status/595294921717854209]Onstuimig weerGaat het regenen, hagelen, waaien of onweren? Nou, als het aan de weergoden ligt, kunnen we alles wel verwachten. Meteo Group ziet de bui al hangen en verwacht dat het lokaal 'pittig' kan worden. Het KNMI waarschuwt met code geel voor de harde wind.
Na maanden zekerheidKen Boogers (26) uit Veldhoven is overleden in Nieuw-Zeeland. Dat meldde de lokale nieuwswebsite The Nelson Mail. Eind maart maakte Ken een wandeling op het strand van Wharariki Beach, waarna hij nooit meer levend werd gezien.
Feest!Het is natuurlijk Bevrijdingsdag en dat betekent dus feest. Van optredens van Dotan en Rosemary's Sons tot de Liberty Run in Waalwijk en een rondgang door nationaal monument Kamp Vught. Er zijn dus genoeg activiteiten. Wij zetten een paar hoogtepunten voor je op een rijtje.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=w2ZB7WF_Hko]
Geen vrijDe meesten zijn vrij tijdens Bevrijdingsdag, maar wat schoolleerlingen in Eindhoven niet. Zij volgen een training voor de eindexamens volgende week. "De vakantie komt pas na het eindexamen, daar heb ik nu geen tijd voor."
De slimste én mooisteEn dan als afsluiting iets waar we als Brabant trots op mogen zijn. Dionne Stax uit Boxmeer is volgens JFK Magazine de op één na slimste en mooiste tv-presentatrice van Nederland. Het Boxmeerse gezicht van het NOS-journaal moet in de lijst alleen RTL Nieuws-collega Merel Westrik boven zich dulden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.