'Al Fourqaan-moskee in Eindhoven pleit voor zwarte lijst voor sprekers'

5 mei 2015 om 13:54
nl
De stichting die de Eindhovense Al Fourqaan-moskee beheert, pleit voor een zwarte lijst van verboden sprekers. De stichting doet dit nadat vorige week een omstreden gastprediker werd geweerd, schrijft het Eindhovens Dagblad dinsdag.
Geschreven door

Voorzitter Nasr El Damanhoury van de Waqf-stichting zegt tegen de krant dat op de lijst niet alleen moslimsjeiks moeten komen, maar ook andere buitenlandse gastsprekers. Het gaat dan bijvoorbeeld ook om economen of sporters.
De moskee-directeur vindt dat iedereen op gelijke gronden moet worden beoordeeld als het gaat om het verstoren van de openbare orde. Iedere 'vermeende haatzaaier' moet wat hem betreft aan dezelfde wetten en regels voldoen.
Vraag of uitspraken kunnen verjarenDaarnaast vertelt de directeur dat er nagedacht moet worden over hoe lang iemand op de lijst blijft staan na het doen van bepaalde uitspraken. Hij wil onder andere weten of een uitspraak kan verjaren of niet, weet het Eindhovens Dagblad.
De directeur wil zijn verhaal in de krant tegenover Omroep Brabant niet bevestigen. Hij wil geen commentaar geven, omdat hij het niet eens is over de berichtgeving van de omroep in het verleden.
Komst sjeik afgeblazenVorig week blies de Al Fourqaan-moskee de komst van een omstreden sjeik uit Saoudi-Arabië af. Waarom werd niet bekendgemaakt. Mogelijk speelden zijn kwetsende uitspraken over christenen en joden een rol.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.