Drugsvondst Den Bosch: opruimkosten 10.000 euro, vat van honderd liter helemaal leeggelopen

5 mei 2015 om 14:31 • Aangepast 25 april 2020 om 03:09
nl
Het opruimen van drugsvaten die vorige week werden gevonden, heeft meer dan 10.000 euro gekost. De vaten werden gevonden bij een volkstuinencomplex aan de Henriëttewaard in Den Bosch. Er is zeker één vat van honderd liter helemaal leeggelopen.
Geschreven door

Wie de kosten gaat betalen, is nog niet bekend. Het waterschap Aa en Maas is eigenaar van het complex. Mogelijk dat de kosten voor de rekening van het waterschap komen.
Politie en brandweer werden woensdag ingeschakeld om de situatie veilig te stellen. Veel vaten stonden onder druk omdat er meerdere chemische vloeistoffen bij elkaar zaten. De vaten bevatten zoutzuur en andere materialen om synthetische drugs mee te maken.
Oogst niet meer bruikbaarEen gespecialiseerd team van de brandweer heeft de vaten gestabiliseerd en opgeruimd. De plek waar de drugsvaten zijn gevonden, is voorlopig nog niet vrij toegankelijk, aldus de politie.
Een groot deel van de oogst van de volkstuin is waarschijnlijk niet meer bruikbaar voor consumptie. Er is nog niemand aangehouden.
Drugs in BrabantBrabant speelt al jaren een belangrijke rol in de productie en in de handel van amfetamine. Ook bij dumpingen van drugsafval loopt onze provincie voorop. Bij Meld Misdaad Anoniem kwam vorig jaar 46 procent meer anonieme meldingen binnen over drugslabs en afvaldumpingen dan een jaar eerder. Dit werd nog eens extra duidelijk uit de themasite van Omroep Brabant drugsinbrabant.nl.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.