Video

'Overheid praat te veel', Heezenaar Haico Duisters begint actie voor Nepal

5 mei 2015 om 16:16
nl
Haico Duisters uit Heeze is een actie begonnen om lokale hulpverlening in het door aardbeving geteisterde Nepal te ondersteunen. Volgens hem doet de Nepalese overheid te weinig.
Geschreven door

Duisters heeft sinds enkele jaren een bedrijf dat samen met een partner in de Nepalese hoofdstad Kathmandu webapplicaties ontwikkelt voor ondernemingen. Hij komt geregeld in het land en kent hij de inwoners daar goed.
De Heezenaar zegt dat zijn kantoor in Nepal nog in prima staat is. Van sommige collega's is het huis wel ingestort. Toch is dat wat hem betreft niet erg. Materiële schade is ondergeschikt aan persoonlijke schade, vindt Duisters.
Lees ook: 'Aan de dood ontsnapt', Eindhovens gezin komt thuis met een verhaal na dodelijke aardbeving in Nepal
Nederland in actieNa de recente aardbevingen kwam Nederland volop in actie voor Nepal. De hulporganisaties achter Giro555 haalden miljoenen binnen. Ze benadrukten dat het geld niet naar de Nepalese overheid gaat, waarvoor velen bang zijn.
Ook Duisters meent dat de politici niet de juiste mensen zijn om de hulpgelden en goederen aan te geven. "Het politieke stelsel is daar heel slecht. Ze praten daar veel, maar doen weinig." Volgens hem stapelen de voorraden zich dan ook op bij de vliegvelden.
Lees ook: Tattoos en piercings voor Nepal: 'Als ik daar de mensen mee kan helpen, doe ik het graag'
Red NepalDaarom kwam de Brabander zelf in actie. Het Nederlandse deel van zijn bedrijf houdt zich hier bezig met de fondsenwerving via rednepal.nl. Daarnaast zorgt het Nepalese onderdeel ervoor dat het geld via lokale initiatieven naar de slachtoffers in afgelegen dorpen gaat.
Lees ook: Aardbeving in Nepal en hulpgoederenbedrijf WRG draait volle bak: 'We moeten snel kunnen schakelen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.