Video

SPM Shoeters verliest tweede wedstrijd in halve finale playoffs

5 mei 2015 om 18:00
nl
De basketballers van SPM Shoeters uit Den Bosch hebben dinsdag de tweede wedstrijd van de halve finale om de landstitel verloren van Landstede Basketbal. De basketballers uit Zwolle waren met 87-66 te sterk voor Shoeters. "Aanvallend lukte niets vandaag. We hebben dik verloren", aldus SPM Shoeters-speler Kees Akerboom.
Geschreven door

SPM Shoeters moest het tegen Landstede stellen zonder de Amerikaan Reggie Johnson. Dat gemis bleek groot. De Zwollenaren kwamen agressief uit de startblokken en daar hadden de spelers van SPM Shoeters geen antwoord op. Akerboom: "Het verschil in energie was te groot en daarnaast waren we een paar keer ongelukkig met calls van de scheidsrechter. Daardoor vloeide de energie helemaal weg bij ons."
OpstootjeSPM-speler Arvid Slagter en Joe Burton van Landstede werden beiden het veld uit gestuurd na een opstootje. "Dat vond ik te ver gaan. Er werd agressief gespeeld. Dan moet je eerder optreden als scheidsrechter. Dit had voorkomen kunnen worden", vond Akerboom na afloop van de wedstrijd.
Door de 'rode kaart' mist Slagter donderdag de derde wedstrijd tegen Landstede. SPM Shoeters overweegt nog om in beroep te gaan tegen de beslissing. "We gaan eerst de videobeelden bekijken om te zien wat er gebeurd is. Daarna zullen we wel zien of we hem donderdag echt moeten missen", aldus SPM-coach Sam Jones.        
De tussenstand in de best-of-seven-serie is nu 1-1. Komende donderdag is de derde wedstrijd. De ploeg die als eerste vier wedstrijden weet te winnen gaat door naar de finale.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.