'Bisdom Den Bosch degradeert Astense pastoor Jos Hermans naar assistent'

6 mei 2015 om 10:52
nl
De Astense pastoor Jos Hermans is in de nieuwe Franciscusparochie van Asten en Someren gedegradeerd. Hij is voortaan pastor-assistent in plaats van pastoor. Het besluit komt van het bisdom in Den Bosch. Dat meldt het ED woensdag.
Geschreven door

Het bestuur van de Angelusparochie heeft weloverwogen op haar vergadering het besluit genomen het verzoek tot oprichting van de nieuwe parochie H. Franciscus niet te ondertekenen en heeft dit verzoek om inhoudelijke argumenten niet geaccordeerd.
Rollen omgekeerdOf zijn degradatie daar iets mee te maken heeft, is onduidelijk. Het bisdom in Den Bosch heeft nog niet gereageerd.
In de Angelusparochie was Hermans pastoor. "Wij hebben afgesproken, dat elk onze pastoraat in onze eigen locatie blijven uitoefenen zoals wij dat gewend waren. Wij hebben geconcludeerd dat wij op dit moment nog geen pastoraal team kunnen vormen, wat niet wegneemt dat wij elkaar vervangen indien nodig", aldus Hermans.
'Priesters blijven eigen dienst doen'Vice-voorzitter Wim Jaspers van de Franciscusparochie vertelt in het ED dat er ondanks de functiewijziging in de praktijk weinig verandert. De priesters blijven volgens hem voorlopig de diensten in hun eigen kerk doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.