Bij FC Oss weggestuurde Wil Boessen wellicht 'trainer van het jaar'

6 mei 2015 om 13:38
nl
Trainer Wil Boessen maakt kans om uitgeroepen te worden tot beste trainer van de Jupiler League. De KNVB maakte woensdag bekend dat de bij FC Oss weggestuurde coach een van de genomineerden is om de Gouden Stier te winnen.
Geschreven door

Boessen pakte dit seizoen de titel in de derde periode met FC Oss, maar werd desondanks begin deze week op non-actief gezet. De club stoorde zich dat Boessen de successen voor zichzelf opeiste en de club als 'ambitieloos' typeerde.
Financieel meningsverschilDe club had het contract van Boessen eerder dit seizoen willen verlengen, maar beide partijen kwamen er niet uit. Volgens het bestuur was de enige reden dat Boessen meer geld wilde verdienen dan de club zich wenste te veroorloven.
Daarna zou Boessen zich negatief over FC Oss hebben uitgelaten, waarna de club besloot om de samenwerking met hem dan maar met onmiddellijke ingang op te zeggen.
Jean-Paul de Jong van FC Eindhoven ook genomineerdDesondanks mag Boessen dus hopen op de prijs voor beste trainer van dit seizoen. Hij heeft stevige concurrentie van Ruud Brood, die met NEC kampioen werd. De andere gegadigden voor de prijs zijn Jean-Paul de Jong van FC Eindhoven en Fred Grim van Almere City FC.
De Gouden Stieren worden in vier categorieën uitgereikt. Naast de prijs voor de beste trainer, wordt er ook een trofee uitgereikt aan de beste speler, het beste talent en de topscorer van de Jupiler League.
Beste spelersDe genomineerden in de categorie beste spelers zijn: Joey Sleegers (FC Eindhoven), Jonathan Opoku (FC Oss), Alireza Jahanbakhsh (NEC), Vincent Janssen (Almere City FC) en Sjoerd Ars (NEC).
Janssen en Sleegers maken ook nog kans op de prijs voor het beste talent. In die categorie zijn Dean Koolhof (De Graafschap) en Branco van den Boomen (FC Eindhoven) de andere kanshebbers. De prijs voor het beste talent wordt uitgereikt door bondscoach Guus Hiddink.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.