'Ze was zo lief en zachtaardig': Stille tocht voor Tilburgse Thérèse Hiwat die door geweld overleed

6 mei 2015 om 14:27
nl
Een groep mensen organiseert woensdagavond een stille tocht voor de Tilburgse Thérèse Hiwat. Dat meldt de Welzijns Groep Surinamers Brabant. Hiwat kwam eind april door geweld in haar flat aan de Bartokstraat in Tilburg om het leven. Familieleden van Thérèse zijn geschokt door wat er is gebeurd.
Geschreven door

Een nicht van Thérèse die in Suriname woont, vertelt dat de vrouw een 'lief' en 'zachtaardig' mens was. "Ze had geen vijanden, was beleefd en ietwat verlegen. Je vraagt je af waarom ze dit heeft moeten meemaken. Ze heeft dit helemaal niet verdiend."
'Ze was echt een familiemens'Thérèse Hiwat was volgens haar nicht net drie jaar met pensioen. Ze heeft jaren in het onderwijs gezeten en was, zo zeggen bekenden van de vrouw, een voorbeeld voor velen. "Ze was echt een familiemens. Ik ben zo boos over deze zinloze moord", aldus haar nichtje Mavis.
Wat er precies is gebeurd, is nog steeds niet duidelijk. Buurtbewoners vermoeden dat een inbraak uit de hand is gelopen. Een ruit van het appartement van Hiwat was kapotgeslagen. De politie hield kort na het aantreffen van de overleden vrouw een 19-jarige jongen aan. Hij werd na twee dagen weer vrijgelaten, maar is nog steeds verdachte in de zaak. Thérèse was zelf weduwe en laat drie zonen achter.
Van Mariakerk naar BartokstraatDe stille tocht start woensdagavond om zes uur. Mensen verzamelen zich in de Mariakerk om een kaarsje te branden bij de gedenktafel. Daarna loopt de groep vanuit de Mariakerk naar de Bartokstraat.
Daar wordt een minuut stilte gehouden. Mensen die deelnemen wordt gevraagd om blauwe en witte kleding te dragen. Aanstaande vrijdag is de uitvaart in de aula van het crematorium aan de Karel Boddenweg in Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.