Wisseltruc met Monopolygeld in Made: autokopers uit Litouwen voor duizenden euro's de dupe

6 mei 2015 om 15:55
nl
Een 32-jarige man uit Litouwen en zijn 30-jarige broer zijn dinsdagmiddag in Made de dupe geworden van een wisseltruc met Monopolygeld. Dat heeft de 32-jarige man via een tolk verklaard aan de politie.
Geschreven door

De broers zijn in Nederland om auto's te kopen. De 32-jarige man verklaarde dat zij in hun auto hun handelsgeld hadden liggen. Het ging om enkele duizenden euro's.
SupermarktEen man sprak de twee dinsdag rond tien voor vijf in het Engels aan op een parkeerplaats van een supermarkt aan de Nieuwstraat. Hij vroeg hen de weg. Er kwam een tweede man bij staan die allerlei vragen stelde. De broers begrepen uit zijn verhaal dat hij zijn geld kwijt was en dat hij vermoedde dat het in de wagen van de broers lag.
De man zag kans om even op de bijrijdersplaats in de auto te zitten. Kennelijk heeft hij de euro's omgeruild voor Monopolygeld. Vervolgens liepen de twee mannen weg.
Het is niet bekend of de verdachte mannen ervan op de hoogte waren dat er duizenden euro's aan handelsgeld in het voertuig lag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.