Brabant Water wil kraanwater op festivals en in de horeca

6 mei 2015 om 16:32
nl
Brabant Water wil dat er op festivals en in de horeca altijd kraanwater beschikbaar is. Water is volgens het waterbedrijf een eerste levensbehoefte en zou daarom altijd binnen handbereik moeten zijn. Het bedrijf steunt daarom een landelijke petitie.
Geschreven door

Het bedrijf behoort tot de ‘kraanwatercoalitie’, die bestaat uit onder andere drinkwaterbedrijven als Vitens, Dunea en PWN. De coalitie is een landelijke petitie gestart om kraanwater ‘voor eens en altijd beschikbaar te krijgen in de Nederlandse horeca en op festivals’. De petitie is al ruim 6000 keer ondertekend.
Overigens hoeft dat kraanwater volgens de petitie niet per se gratis te zijn. "Ons kraanwater is een topproduct waar gerust een redelijke vergoeding voor gevraagd mag worden", zo valt te lezen in de petitie van de drinkwaterbedrijven.
Overal Kraanwater GraagDe petitie stelt dat als je op een festival of in een horecagelegenheid om kraanwater vraagt, dat niet langer geweigerd zou moeten worden. Kraanwater is tenslotte een eerste levensbehoefte, meent petitiepartner Brabant Water.
De discussie rond kraanwater op grote festivals loopt al jaren. Al in 2007 besloot Festival Mundial in Tilburg om gratis water uit te delen aan bezoekers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.