NAC-fans bewijzen overleden supporter laatste eer in stadion: 'We zullen je nooit vergeten Tonneke'

6 mei 2015 om 16:16 • Aangepast 21 november 2020 om 18:35
nl
Supporters van NAC hebben woensdagmiddag in het NAC-stadion een speciale afscheidsdienst gehouden voor de onlangs overleden supporter Ton van Loon. De 44-jarige Bredanaar Ton van Loon, al heel zijn leven fan van NAC, overleed afgelopen vrijdag na een hartstilstand.
Profielfoto van
Geschreven door

De herdenking van de bij NAC bekende fan vond plaats bij Vak G, de tribune in het Rat Verlegh Stadion waar hij altijd de wedstrijden volgde.

Wachten op privacy instellingen...

'Emotioneel afscheid'De kist met het lichaam van Ton van Loon werd tijdens de dienst het veld opgedragen. Supporters op de tribune gingen staan en klapten mee met het clublied. De dienst begon in de regen, uiteindelijk brak de stralende zon door.
Supporters op de tribune toonden respect en een biertje ontbrak niet. Voor Vak G hing een groot spandoek met de tekst: 'Tonneke, we zullen je nooit vergeten. Altijd één van ons'.
Steeds vaker uitvaarten in stadionNAC krijgt steeds vaker aanvragen voor uitvaarten in het stadion. "In totaal zijn er nu zes afscheidsdiensten geweest, waarvan er vier het afgelopen jaar", vertelt Leon Aerssens van NAC. De club wil in die groeiende behoefte van de supporters voorzien. "We zijn daarom in overleg met verschillende uitvaartondernemingen om dat op een nette manier weg te kunnen zetten."
Het is niet zomaar voor iedereen weggelegd om een uitvaart in het stadion van NAC te krijgen. "Je moet natuurlijk wel een echt geel-zwart hart hebben", legt Aerssens uit.
Na de dienst voor Ton van Loon werd er buiten het stadion een erehaag gevormd langs de route die de rouwauto reed. En de supporters van Vak G staken daarbij flink wat vuurwerk en fakkels af.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Inzameling voor afscheidsdienstOmdat voetbalclub NAC veel voor 'Tonneke' betekende, was het de wens van familie en vrienden om in het stadion afscheid van hem te nemen. NAC werkte hieraan mee. Om de kosten van de uitvaart voor de familie wat draaglijker te maken, hadden de fans op Vak G besloten om een inzameling in te houden.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.