Pijpen sponsoren voor vijf euro: organisten Grote Kerk in Den Bosch beginnen actie voor orgel

6 mei 2015 om 18:19
nl
Het monumentale Bätz-orgel in de Grote Kerk aan de Kerkstraat in Den Bosch moet voor driehonderduizend euro worden gerestaureerd. Om dat geld bij elkaar te brengen hebben de organisten van de kerk een actie bedacht: vanaf 5 euro kunnen mensen een orgelpijp sponsoren.
Geschreven door

Het orgel in de Grote Kerk van Den Bosch telt bijna 1400 pijpen. Daarvan zijn nog ruim 1100 pijpen te sponsoren: vanaf 5 euro tot en met 250 euro per stuk.
Jamie de Goei is organist van de Grote Kerk. “De sponsoractie is onlangs begonnen en er is al een klein aantal pijpen gesponsord. Nog 1100 Bosschenaren, en anderen natuurlijk ook, kunnen hun naam aan dit orgel verbinden”, aldus De Goei.
Tegenprestatie Als tegenprestatie voor de sponsoring bieden de organisten een rondleiding aan in én bij het orgel. “Mensen hebben vaak geen idee hoe een orgel werkt”, verklaart de organist.
“Bij de rondleiding kunnen sponsoren zien welk werk aan het orgel is gedaan tijdens de restauratie en wordt de werking van het orgel uitgelegd.”
RestauratieDe restauratie van het orgel vindt tegelijkertijd plaats met de herinrichting van de Grote Kerk. De protestantse gemeente in Den Bosch heeft ongeveer 1500 leden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.