Voormalige NAC-speler Nemanja Gudelj tekent bij Ajax: 'NAC maakt financiële klapper'

6 mei 2015 om 18:25
nl
De transfer van Nemanja Gudelj van AZ naar Ajax is rond. De 23-jarige middenvelder tekende woensdag een contract voor vijf jaar bij de club uit Amsterdam. AZ ontvangt naar verluidt een vastgestelde afkoopsom van zes miljoen euro voor de middenvelder die in 2013 overkwam van NAC.
Geschreven door

De negenvoudig international kwam in twee jaar in Alkmaar tot dusver tot zestig competitiewedstrijden en zestien doelpunten. Met elf goals is hij dit seizoen clubtopscorer.
Dragisa Gudelj ook naar AjaxNaast Nemanja verkast ook zijn zeventienjarige broertje Dragisa naar Ajax. Hij stapt over van de jeugdopleiding van NAC en tekent een contract voor drie jaar. Hij stroomt in bij Jong Ajax, dat uitkomt in de Jupiler League.
Volgens De Telegraaf zou Ajax niet alleen Nemanja Gudelj contracteren, maar ook interesse hebben in zijn vader Nebosja (46). Nebosja Gudelj zou voor Ajax moeten gaan scouten.
NAC profiteert van transferNAC zou ook profiteren van de verkoop van Gudelj. NAC verkocht hem in 2013 voor 2,5 miljoen euro aan AZ. Volgens Voetbal International werden daarbij afspraken gemaakt over een percentage bij doorverkoop.
Inclusief opleidingsvergoeding zou dat om tien procent van het transferbedrag gaan, 600.000 euro dus.
Geschorst tegen NACGudelj is komende zondag geschorst als AZ het in eigen huis opneemt tegen zijn oude club NAC. Gudelj kreeg in de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Twente (0-2) twee gele kaarten.
Hij kan wel weer in actie komen voor de huidige nummer vier van de eredivisie in de laatste speelronde tegen Excelsior (uit) en eventuele play-offs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.