Politieacties treffen nu stapavonden in Breda en voetbalwedstrijden

6 mei 2015 om 19:20
nl
De politie gaat binnenkort actievoeren in de Bredase horeca en bij voetbalwedstrijden. Dat heeft Maarten Brink van de vakbond ACP woensdag gezegd. Zaterdag gaan agenten niet surveilleren in het uitgaanscentrum. De agenten hebben dan 'een vakbondsbijeenkomst'.
Geschreven door

Politiemensen gaan komende zaterdag tijdens de stapavond een tijdje niet de straat op. De actie begint rond elf uur 's avonds. Verder onderbreken de agenten het werk tijdens de voetbalwedstrijden Feyenoord-Vitesse en FC Groningen-PEC Zwolle.
Respect De dienders proberen al lange tijd de cao-onderhandelingen te steunen. De agenten willen 3,3% salarisverhoging. Ook willen ze dat er meer aandacht komt voor de zwaarte van het werk. "Niet alleen werken agenten in wisselende en onregelmatige diensten, maar het werk is ook psychisch zwaar", zegt Maarten Brink woensdag in het televisieprogramma Onder Ons.
“Daarom gaan we komende zaterdag tijdens de stapavond van de straat. We komen dan samen om te praten over de cao-onderhandelingen.”
"Ik ben van mening dat het beter beloond mag worden. De diender op straat verdient respect. En onze eisen en het aanbod van het ministerie liggen nog heel erg ver uit elkaar. Dat betekent dat we voorlopig door moeten gaan met de acties”, zo zegt de strijdvaardige brigadier en vakbondsman.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.