Afgewaaide dakpannen en omgewaaide bomen: één miljoen euro schade door stormweer

6 mei 2015 om 19:41
nl
De storm die dinsdag en woensdag over Nederland raasde heeft voor ongeveer een miljoen euro schade veroorzaakt. Dat zei verzekeraar Interpolis woensdag. Op woensdag kwamen de meeste meldingen uit Brabant en Gelderland.
Geschreven door

Sinds dinsdag zijn bij Interpolis 2750 schademeldingen binnengekomen. Dit aantal loop mogelijk nog op. Op Bevrijdingsdag kwamen de meeste claims uit het noorden en westen van het land. Woensdag kwamen de meeste meldingen uit Gelderland en Brabant, aldus een woordvoerster.
Afgewaaide dakpannen en omgewaaide bomenDe schademeldingen gingen onder meer over afgewaaide dakpannen, omgewaaide bomen en takken die op auto's waren gevallen. Omdat de bomen nu in blad staan, vangen ze veel meer wind. Enkele weken geleden zouden bij een vergelijkbare storm veel minder bomen zijn omgewaaid, zei de woordvoerster. Ook waaiden in tuinen trampolines weg, die niet waren gezekerd.
LEES OOK: Wolkbreuk boven omgeving van Waalwijk: spectaculaire foto's!
In Boxtel viel een omgewaaide boom op een speeltuin aan het Hoogheem. De bewoners van de Haarendijk in Haaren werden ook verrast door een omgewaaide boom. Ook uit Eindhoven en Tilburg kwamen meldingen van afgewaaide takken en omgevallen bomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.