Bewoners van drie huizen aan Adonislaan in Helmond mogen nog niet terug na ruiken van benzinelucht

6 mei 2015 om 15:06 • Aangepast 21 november 2020 om 18:34
nl
Bewoners van drie huizen op de Adonislaan in Helmond mogen woensdagavond nog niet naar huis. De overige drie huizen zijn vrijgegeven. Dinsdagnacht werden de huizen ontruimd nadat benzinelucht werd geroken. Rond acht uur werden de bewoners bijgepraat door burgemeester Elly Blanksma, locoburgemeester Erik de Vries en de brandweer.
Profielfoto van
Geschreven door

De Vries liet aan de buurtbewoners weten dat hij het vervelend vindt dat het woensdag zo lang duurde voordat iets duidelijk werd. Volgens de locoburgemeester is de gemeente afhankelijk van andere instanties zoals de GGD bij het bepalen van de veiligheid.

Wachten op privacy instellingen...

Een mobiel laboratorium onderzoekt woensdagavond welke stof de boosdoener is. De resultaten worden donderdagmorgen verwacht. De Vries liet weten dat ook opvang wordt geregeld voor bewoners die terug mogen in hun huizen, maar dit niet aandurven.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Opgeluchte buurtbewoner"Ik heb goed nieuws gekregen", vertelt een van de bewoners die weer terug mag naar zijn huis. "Ik mag weer naar huis. Hopelijk is de lucht minder dan dinsdag."
Dinsdagnacht werden de zes huizen ontruimd nadat benzinelucht werd geroken. De bewoners werden geëvacueerd en moesten ergens anders de nacht doorbrengen.
Vluchtige organische stofVolgens een gemeentewoordvoerder ging het om een vluchtige organische stof. Dit kan bijvoorbeeld benzine, diesel of terpentine zijn.
Noureddine Zarroy gaat namens de D66 vragen stellen aan het college. De vragen zullen volgens hem vooral betrekking hebben op de veiligheid en gezondheid van de bewoners. Zo wil D66 onder meer weten of er ook onderzoek wordt gedaan in de nabije omgeving van de zes huizen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.