Vliegtuig van Transavia dat onderweg was van Eindhoven naar Lissabon maakt noodlanding in Lille

6 mei 2015 om 23:21
nl
Vlucht HV6203 van Transavia die woensdagmiddag rond kwart over vijf vertrok vanaf Eindhoven, heeft een noodlanding gemaakt in Lille. Het toestel was onderweg naar Lissabon toen de cabinedruk wegviel. De bemanning en 145 passagiers moesten zuurstofmaskers voor hun mond doen.
Geschreven door

Volgens de NOS, die een passagier sprak, viel op een hoogte van negen kilometer aan de linkerkant van het vliegtuig de luchtdruk weg. Na een paar seconden gebeurde dat ook aan de rechterkant. Passagiers roken achterin het vliegtuig een brandlucht.
DuikvluchtDe piloten zetten vervolgens een noodlanding in. In zes minuten tijd maakte het toestel een duikvlucht van negen naar drie kilometer hoogte. Daar is normaal gesproken ongeveer twintig minuten voor nodig. Enkele passagiers raakten onwel.
De piloten wisten het vliegtuig veilig te landen op de luchthaven van Lille. Volgens een woordvoerder van Transavia maken zowel de passagiers als de bemanning het goed.
Ander toestelWoensdagavond vlogen de passagiers met een ander toestel alsnog naar Lissabon. Passagiers die niet meer durfden te vliegen, konden met bussen terug worden gebracht naar Eindhoven. Transavia onderzoekt de oorzaak van het wegvallen van de cabinedruk.
Vorige week maakte een toestel van Ryanair dat vertrok vanuit Eindhoven een noodlanding in Parijs. Het vliegtuig moest landen voor een zieke passagier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.