Video

Peru scherprechter in komende Dakar Rally, zo denken Brabanders bij presentatie ASO

7 mei 2015 om 08:55 • Aangepast 21 november 2020 om 18:34
nl
De komende Dakar Rally wordt in de eerste week in Peru en Bolivia al beslist. Dat denken veel deelnemers die woensdag bij de presentatie van Dakar 2016 in Loon op Zand waren. Organisator ASO was speciaal overgekomen om de route aan de Nederlandse coureurs toe te lichten.
Profielfoto van
Geschreven door

Dakar 2016 begint in Peru, waar de eerste week veel in de duinen zal worden gereden. De verwachting is dat daar al veel tijdsverschillen zullen ontstaan.
De Rooy: 'Peru heeft echte duinen'"De eerste week wordt echt zwaar. Vooral voor de mensen die niet echt gewend zijn om in de duinen te rijden", weet Gerard de Rooy. Hij hoopt de blauwe Russische trucks van Kamaz weer eens te verslaan. "Op hoogte doet ons voertuig het goed, daar zijn we in het voordeel. We moeten winnen van die blauwe smurfen."
Overigens gaat De Rooy eind juni terug naar Marokko om te testen. Een eerder test werd twee weken geleden vroegtijdig afgebroken na het noodlottige ongeval in Qatar waarbij navigator Jurgen Damen verongelukte. Bij de presentatie werd nog even stilgestaan bij het verlies.
'Heel triest, een groot verlies'"Het is nog steeds heel triest. Een groot verlies. Ook al weet je dat het onderdeel is van de sport die we doen. Maar als er iemand niet mocht gaan, dan was hij het. Zo'n sympathieke gast. We gaan nu stilletjes weer aan de komende Dakar denken, dat zou Jurgen ook gedaan hebben."
Wie de nieuwe navigator wordt, kon De Rooy bij de presentatie nog niet zeggen. De oud-winnaar van de rally wil bij de volgende test in Marokko de nieuwe man in zijn cabine te verwelkomen. Serge Bruynkens lijkt een voorname kanshebber. De Belg navigeerde afgelopen editie al voor Team de Rooy, toen zat hij naast Hans Stacey.
Frans Verhoeven toch weer op de motor?Ondanks eerdere berichten dat Frans Verhoeven zou stoppen met de Dakar Rally, was hij er in Loon op Zand toch gewoon bij. Verhoeven overweegt om bij de volgende editie toch weer op de motor te stappen. Tegen Omroep Brabant zei de Tilburger toch weer aan het peinzen te zijn geslagen. Over concrete plannen kon Verhoeven evenwel niets zeggen.
Vrachtwagencoureur Fried van de Laar uit Best, die in januari met zijn twee zonen in de cabine de Dakar Rally voltooide, doet een stapje terug. Hij geeft het stuur over aan zoon Jan en gaat zelf de servicetruck rijden.
Na Peru wordt via Bolivia naar Argentinië gereden. Rosario is daar op 16 januari de finishplaats.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.