Video

Rechtbank velt oordeel over mogelijk blunderende chirurg uit Oss

7 mei 2015 om 10:12
nl
De rechtbank in Den Bosch beslist donderdag over de straf voor oud-chirurg Kees S. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij in 2009 in het Bernhoven ziekenhuis in Oss een fout heeft gemaakt tijdens een herniaoperatie. Patiënte Jolanda Daniëls voelde na die operatie haar benen niet meer omdat S. een zenuwstreng van acht centimeter had verwijderd. Justitie eiste 180 uur werkstraf.
Geschreven door

Kees S. erkende tijdens de rechtszitting dat de herniaoperatie grote blijvende schade heeft toegebracht aan de patiënte. Ook bleek uit het betoog van de officier van justitie dat er al eerder klachten waren over het functioneren van de chirurg.
'Zelfvertrouwen weg'Zo zou hij van het ziekenhuis geen schouderoperaties meer mogen uitvoeren. Van dit verbod zei de oud-chirurg niks te weten. Wel vertelde hij dat hij twee dagen na de bewuste herniaoperatie had aangegeven geen rugoperaties meer te willen doen.
"Mijn zelfvertrouwen was weg", zei hij. Ook gaf hij aan dat hij nog elke dag aan de operatie denkt. "Ik heb ook een geweten", aldus de oud-chirurg.
Nadat een andere orthopeed erkende dat er een fout was gemaakt, werd S. direct geschorst. Een maand naderhand ging hij met pensioen.
Helse pijnenVoor Daniëls zijn de gevolgen van de operatie rampzalig. Op 44-jarige leeftijd verloor de Boekelse alle essentiële functies in haar onderlichaam. Ze heeft nu een stoma en zes keer per dag moet ze haar urine aftappen met een katheter.
Ze kan nog maar moeilijk lopen. Haar benen verkrampen en haar hakken barsten open omdat ze die bewegingen slecht kan afwikkelen.
Naast die klachten moet Daniëls al jaren leven met helse pijnen. Alleen zware morfinepleisters helpen om die pijnen te onderdrukken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.