Schutter Roosendaal dacht dat hij achtervolgd werd, voordat hij in café Chagall om zich heen schoot

7 mei 2015 om 11:06
nl
Achmed K. uit Steenbergen schoot zondag in grand café Chagall in Roosendaal omdat hij de overtuiging had dat hij op straat achtervolgd werd. Dat zegt zijn advocaat Jac Boot donderdag. K. loste zeker vijf schoten in het grand café.
Geschreven door

De 39-jarige Achmed K. zou uit angst geschoten hebben om zijn achtervolgers van zich af te schudden. De schutter moet van de rechter-commissaris nog zeker tien dagen in de cel blijven. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag.
Pistool gekocht tegen belagersAdvocaat Boot zegt dat K. niet weet wie het dan op hem gemunt zou hebben. De Steenbergenaar zou recent een pistool hebben gekocht om zich tegen zijn belagers te verweren.
K. zegt dat hij voor het schietincident naar de politie gestapt is om over zijn problemen te vertellen.
PsychiaterVolgens zijn advocaat heeft de man na het incident een kort gesprek gehad met een psychiater, maar het is niet bekend wat daar uit gekomen is. Zover bekend heeft niemand gezien dat K. zondag op de Markt achtervolgd werd.
Toen hij eenmaal binnen was bij Chagall riep hij om de politie, liep naar het midden van de zaak en begon in het wilde weg te schieten. Er raakte niemand gewond. De man verschanste zich vervolgens in de zaak, waarna het twee uur duurde voordat de politie hem wist te overmeesteren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.