Overrijpe tomaten en uien verwerkt tot verse soep door bedrijf uit Veghel

7 mei 2015 om 13:48 • Aangepast 21 november 2020 om 18:34
nl
Tomaten en uien die in de supermarkt blijven liggen en worden weggegooid omdat ze er te rijp uitzien, niet genoeg glans hebben of beschadigd zijn, krijgen een nieuw leven. Ze worden verwerkt door cateringbedrijf Hutten uit Veghel tot een overheerlijk soepje of pastasausje. Lekker toch? Een soepje met 'oude' tomaten?
Profielfoto van
Geschreven door

Jaarlijks gooien supermarkten voor 500 miljoen euro aan voedsel weg en als het aan cateringbedrijf Hutten uit Veghel ligt, is dat verleden tijd. Samen met de universiteit in Wageningen en de Plus-supermarkt in Rotterdam gaan ze de komende vier maanden afgedankte tomaten en uien een tweede leven geven. De tomaten en uien worden opgehaald in de supermarkt, waar ze door Hutten worden verwerkt tot een verse soep en pastasaus.
Verse 'oude' soep kopen?Maar zitten we wel te wachten op soep die gemaakt is van 'oude' tomaten? Onze verslaggeefster is naar eigen zeggen 'heel kieskeurig' als het gaat om eten. Als ze tomaten koopt in de supermarkt, pakt altijd diegene die er het mooiste uitzien, want de rest is in haar beleving niet goed genoeg en dus niet lekker. Het idee alleen al dat ze nu soep gaat eten van tomaten die ze normaal nooit zou kopen... zal de soep met die gedachte nog lekker smaken?
Mensen moet anders denkenVolgens Bob Hutten, eigenaar van Hutten Catering is de soep hartstikke lekker: "Het zijn prachtige tomaten, met misschien wel een deukje erin, je zult zien dat de soep ook echt goed is." Hij wist onze verslaggeefster niet te overtuigen en dus kreeg ze donderdagmiddag de soep mee naar de redactie om te proeven. Hutten: "Voor jou en heel veel mensen zit het in ons systeem. We zijn gewend van vroeger om te kiezen en dingen die niet goed zijn apart te zetten. Dat is niet goed, het klopt niet."

Wachten op privacy instellingen...

Na een uitgebreide smaaktest donderdagmiddag bij Maarten Kortlever in de radio-uitzending, was onze verslaggeefster enigszins bijgedraaid van mening. De soep is volgens haar vol van smaak, ruikt naar 'gewone' tomatensoep en de Spaanse peper geeft net een beetje wat extra's. Wel mist ze de ballen en groentes, maar die kun je altijd zelf toevoegen.

Wachten op privacy instellingen...

Fabriek voor overrijpe productenNa vier maanden wordt er gekeken of dit productieproces kan worden uitgebreid en of er een fabriek wordt gebouwd speciaal voor 'oude' producten.






App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!