PSV'er Memphis Depay naar Manchester United: 'Mooie overgang naar schitterende club'

7 mei 2015 om 15:03 • Aangepast 21 november 2020 om 18:34
nl
Memphis Depay verlaat PSV aan het einde van dit seizoen voor Manchester United. Het is nog niet bekend welk bedrag met de overgang is gemoeid. De geruchten gaan dat er ongeveer 30 miljoen euro voor de voetballer wordt betaald.
Profielfoto van
Geschreven door

Technisch manager Marcel Brands van PSV bevestigt de transfer, maar hij benadrukt dat al het noodzakelijke papierwerk in de komende dagen eerst moet worden afgehandeld en dat de speler ook nog een medische keuring moet ondergaan.

Wachten op privacy instellingen...

"Sportief gezien verliezen we natuurlijk een fantastische speler, die van grote waarde is voor het team. Maar heel PSV gunt hem deze prachtige stap", aldus Brands.
Hereniging met Louis van GaalIn Manchester komt Memphis een oude bekende tegen. De trainer van de Engelse topclub is Louis van Gaal. Met hem werkte de middenvelder vorig jaar samen bij het Nederlands elftal. Ze hadden samen veel succes op het WK in Brazilië, waar Nederland op plek drie eindigde.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens Brands geeft vooral het feit dat Depay uit de eigen opleiding komt deze transfer een gouden randje. "Hij is een prachtige exponent van onze opleiding en gaat een mooie overgang maken naar een schitterende club in een schitterende competitie."
PSG en Liverpool ook geïnteresseerdDe 21-jarige international stond ook in de belangstelling van Liverpool en Paris Saint-Germain. Met beide clubs sprak de aanvaller ook, maar tot een transfer kwam het niet.
Brands is namens PSV erg blij dat Depay en Mancunian wordt. "We zijn heel erg trots op deze aanstaande transfer, die in een grote stroomversnelling is gekomen. Memphis heeft alle teams van de PSV-jeugdopleiding doorlopen en heeft een belangrijk aandeel gehad in de landstitel van dit jaar.
Eerder maakten Jaap Stam en Ruud van Nistelrooy al de overstap van PSV naar Manchester United.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.