Yves de Boer keert niet terug als provinciebestuurder - Omroep Brabant

Yves de Boer keert niet terug als provinciebestuurder

7 mei 2015 om 14:44
nl
Yves de Boer (64) keert niet terug als provinciebestuurder. Via een mail heeft hij laten weten dat zijn partij, de VVD, kiest voor vernieuwing. Wie zijn plaats in het college inneemt, wordt waarschijnlijk vrijdag bekend. De onderhandelingen voor een nieuw college zijn bijna afgerond.
Geschreven door

De Boer ging de afgelopen jaren over de problemen in de intensieve veehouderij in Brabant. Hij heeft de afgelopen jaren geprobeerd om die sector te verduurzamen. Hij deed dat onder meer door het stellen van extra eisen aan nieuwe veebedrijven.
Ook deed hij dat door gemeenten te vragen urgentiegebieden aan te wijzen, waar te veel overlast is van de veehouderij. Yves de Boer was gedeputeerde sinds 2010. Daarvoor was hij twaalf jaar wethouder in Oosterhout.
OnderhandelingenHet lijkt er intussen op dat de onderhandelingen tussen VVD, SP, D66 en PvdA succesvol verlopen. 'Bijna!' antwoordt fractievoorzitter Stijn Smeulders van de PvdA donderdag via sms op de vraag of de onderhandelingen al afgerond zijn.
Formateur Gerrit Jan Swinkels werkt sinds anderhalve week aan deze 'liberaal-sociale' coalitie zonder het CDA. De VVD liet het CDA vallen omdat SP, D66 en PvdA niet de met de combinatie VVD-CDA in gesprek wilden.
Het is voor het eerst in de geschiedenis dat het CDA, en daarvoor de KVP, niet meedoet in het provinciebestuur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.