'Verbroedering is uitgangspunt', herdenkingsfietstocht van Dachau naar Kamp Vught

7 mei 2015 om 15:42
nl
Twaalf wielrenners fietsen in het kader van zeventig jaar bevrijding van het Duitse concentratiekamp Dachau naar Vught. Deze eenmalige, internationale herdenkingsfietstocht wordt georganiseerd door het Nederlands Dachau Comité.
Geschreven door

Met de rit wil het comité de slachtoffers eren van de concentratiekampen in het algemeen en die van Dachau en Vught in het bijzonder. De tocht is inmiddels begonnen. Op 12 mei komen de renners aan in Vught.
'Vergeten concentratiekamp'Bijzonder is dat een zoon en een kleinzoon van een voormalige Nederlandse gevangene – die zowel in concentratiekamp Dachau als in Vught zat - deelnemen aan de tocht. Het gaat om Pieter en Erik Breen. Zij zijn ook nauw betrokken bij de organisatie.
"Verbroedering is het uitgangspunt voor deze internationale fietstocht", vertelt Pieter Breen. "Tegelijk vraag ik aandacht voor het vergeten concentratiekamp Allach.”
Extreme ideologieënDe groep van twaalf wielrenners bestaat uit Nederlanders en Duitsers. “Via deze tocht willen we op een bijzondere manier laten zien wat het betekent om in vrijheid te kunnen leven. Ook willen we waarschuwen tegen alle vormen van extreme ideologieën.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.