Schrijfster Elle van Rijn komt met indrukwekkend verhaal: 'Mijn naam is Nadra'

7 mei 2015 om 15:55
nl
Het is een verhaal dat in Nederland vergeten lijkt te zijn, maar in Azië erg bekend is. Elle van Rijn uit Odiliapeel schreef het boek 'Mijn naam is Nadra'.
Geschreven door

Het is een verhaal over een meisje dat het middelpunt werd van een religieuze strijd waarbij zelfs doden en gewonden vielen. Het boek gaat over Bertha Hertogh, een Nederlands-Indisch meisje dat zich liever Nadra noemde.
Adoptie op erg jonge leeftijd Ze wordt geadopteerd op Java door een Maleisische vrouw en opgevoed volgens moslimtradities. Acht jaar later eisen haar biologische ouders, die dan in Nederland wonen, haar op. Het dan 13-jarige meisje wordt wereldnieuws, omdat het getouwtrek een internationale kwestie wordt.
Het loopt zelfs uit de hand. Er breken onlusten uit en er vallen doden en gewonden. De Brabantse schrijfster en actrice Elle van Rijn vindt het ongelofelijk dat dit verhaal niet bekend is in Nederland, terwijl in bijvoorbeeld Maleisië en Singapore iedereen het kent.
OverledenBertha Hertog is inmiddels overleden maar haar kinderen Frans, Carolien en Silvia die in Bergen op Zoom wonen, werkten graag mee om 'het vergeten verhaal van hun moeder' te vertellen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.