Amerikaan internethit door sterke gelijkenis met Vincent van Gogh: 'It's almost scary'

7 mei 2015 om 16:58 • Aangepast 21 november 2020 om 18:33
nl
De échte impressionist moest overlijden voordat hij wereldberoemd werd, maar voor de Amerikaan Robert Reynolds heeft het gelukkig niet zo ver hoeven komen. Hij lijkt zo sterk op Vincent van Gogh dat hij de afgelopen dagen uitgroeide tot een hype op internet. ‘Of ik ook een oor wil afsnijden? Dat hangt af van de cheque.’
Profielfoto van
Geschreven door

Van Goghs dubbelganger werd onlangs gespot in de metro richting Brooklyn. Toen een medereiziger een foto van hem nam en dat samen met een plaatje van de Zundertse schilder op Reddit zette, was Reynolds ineens wereldnieuws. "Ze lijken sprekend op elkaar. It’s almost scary”, meldde CCTV-News. [YouTube:body:https://youtu.be/XJVEW0Ho2uE]
Portret“Mijn ouders maakten laatst ruzie om een zelfportret van Van Gogh”, aldus Reynolds. “Mijn moeder zwoer dat ik het was. ‘Ik heb die jongen op de wereld gezet en weet hoe hij eruit ziet’. Mijn vader riep wel dat het een beroemd schilderij was”, gniffelt de 33-jarige Amerikaan.
Oor afsnijden?Reynolds, die woont in Brooklyn en werkt als acteur, vaart er wel bij. “Ik word overal herkend. Op straat, in de metro, in de kroeg..."
"Misschien moet ik maar eens een YouTube-serie gaan maken, want dat is tegenwoordig huge. En anders kan ik verkleed als Van Gogh naar kinderfeestjes, want alle kinderen willen een beroemde dode schilder op hun partijtje, toch?”, zegt hij lachend bij CCTV-News. “Maar of ik ook een oor wil afsnijden? Dat hangt af van de cheque.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.