Video

Brabantse goudhaantjes vol bravoure richting Giro 'Ik wil een ritzege pakken'

7 mei 2015 om 17:58
nl
Glimlachend en zelfverzekerd komen Moreno Hofland en Steven Kruijswijk de vertrekhal van Eindhoven Airport ingelopen. De wielrenners van Lotto-Jumbo vertrekken naar Italië voor de Giro en ze beloven voor vuurwerk te zorgen.
Geschreven door

Moreno Hofland beleeft sowieso een heerlijke week. Vorige week pakte de man uit Roosendaal de tweede etappe in de Ronde van Yorkshire. "Het was mooi voor de ploeg. Maar ook voor mij was het lekker. Die druk valt er af. Daarvoor heb je vraagtekens. Als het zo lang geleden is dat je een rit wint, vraag je toch aan jezelf: kan ik het nog wel?"
Het antwoord bleek ja, dus staat de glimlach van de wielrenner op zijn gezicht gebeiteld. "Je wint eindelijk en dus zit je vol zelfvertrouwen en dat heb je wel nodig, zeker voor zo'n grote ronde. Dus mijn doel is duidelijk: een rit pakken in de Giro."
Hopelijk geen pechKruijswijk viel vorige jaar uit tijdens de Giro maar mede dankzij zijn vijftiende plek tijdens de Tour van vorig jaar, is hij nu kopman. "Ik hoop gewoon dat ik de top tien in kan duiken", blikt de man uit Nuenen vooruit. "Die prestatie in de Tour geeft me vertrouwen. Hopelijk ontmoet ik nu eens geen pech tijdens deze Giro en kan ik echt laten zien wat ik kan."
De Giro d'Italia begint zaterdag 9 mei, om op 31 mei te eindigen. Naast Hofland en Kruijswijk rijden Brabanders Stef Clement en Boy van Poppel mee in de Ronde van Italië.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.